Fietsen op Sint Maarten

Op deze pagina zal aangegeven worden hoe mooi het fietsen is op de Caribische eilanden, hieronder vallen bijvoorbeeld Curacao, Bonaire, Aruba of Sint Maarten. Zoals vaker geschreven neem fietsen in alle denkbare vormen toe. Dat is enorm goed nieuws! Wat is er mooier dan fietsen, gezond, lekker buiten, milieu vriendelijk. De groei van fietsers en fietsen is op alle fronten. Zowel (semi-) topsport, hoog amateur niveau, veel ook op recreatief amateur niveau, maar de grootste groei zit in het algemene gebruik van fietsen. Waarbij de component van het kunnen fietsen met ondersteuning (elektrisch) het gebruik buiten sport nogmaals het gebruik verder heeft laten toenemen (overigens ook binnen de sport, elektrische mountainbikes bijvoorbeeld).

In zijn algemeenheid zien we buiten de sport een paar categorieën van fietsgebruik. 1/De “ouderwetse” fiets voor in dorp of stad, naar de sport, bekenden, uitgaan, school, station; de oma fiets. 2/ De wat luxere fiets voor het maken van langere plezier tochten (geen sport). 3/ De luxere fiets voor naar het werk (vaak andere kwalificaties dan categorie hiervoor). 4/ De functionele fiets voor zakelijke activiteiten, bezorgdiensten zijn geen uitzonderingen meer, maar bol.com, de post maken inmiddels ook gebruik van deze bijvoorbeeld grote (elektrische bakfietsen). 5/ Dan is er uiteraard de grote categorie van bakfietsen voor “hippe” ouders. Tot slot is er ook de “hipster” achtige fiets, een mooie lucratieve categorie van mooie fietsen, waarbij het verplaatsen ook belangrijk is, maar net als met luxe automerken de vormgeving en naam veel doen voor de beleving van de berijder. In die laatste categorie valt te denken aan Moof fietsen of allerlei vormen van single gear bikes.

Hoe het ook zij, bij deze fietsen ambities hoort een afstelling die het doel ondersteund. En dat is vooral comfort en veiligheid voor mensen die niet altijd vaak en veel op de fiets zitten, en/of getraind zijn, dan wel niet in alle gevallen heel behendig zijn. In de meeste gevallen wordt er ook gefietst in de omgeving van anderen.

Het basis advies voor deze categorie fietsers is simpel en bestaat uit 2 delen;

1/ zadel hoogte is wanneer men eenvoudig met gestrekt been met de hak op het pedaal kan zetten in de laagste stand. De pedaal aan de andere kant staat dan dus onvermijdelijk op de hoogste stand. Zittend op het zadel heeft u ene been dus omhoog en dan ander gestrekt. Op dat moment moet u met het gestrekte been dus eenvoudig de hak op de pedaal kunnen zetten. Dit is de maximale hoogste stand! 1.5 cm lager zou ook kunnen op basis van persoonlijke voorkeur. Op deze manier kunt relatief eenvoudig zittend op het zadel uw voet aan de grond doen in gevaarlijke situaties en heeft u een prettige controle. Maar de “hak op trapper” methode geeft ook een optimale hefboomwerking (hierover later veel meer). Dit betekent kort gezegd dat u optimaal gebruik maakt alle spieren in uw benen en onderlichaam. Neemt u maar eens de proef op de som en zet u uw zadel op een overdreven lage stand. Als u dan gaat fietsen zult u het tegenovergestelde effect van optimale hefboom direct merken. De uitslag van uw benen is veel korter en uw benen zullen aan de bovenkant heel snel verzuren. Alsof u bij wijze van spreken, kikker sprongen maakt.

2/ Een tweede element is dat het zadel achter de trapas moet staan. U krijgt dan het, wat in de volksmond, het opoefiets effect. Als u meer achter de trapas zit heeft u veel meer controle over de fiets en heeft u beter overzicht over het verkeer. In een volgende blog wordt hierop uitgebreid terug gekomen.

Samenvattend, behoort u tot 1 van de categorieën fietsers hierboven, dat geldt ook voor maaltijdbezorgers, zit niet te hoog/laag en zit achter de trapas.

Geschreven door Marco Meuleman.